nedelja, 31. januar 2010

Koleščkanje

Tele ogrlice so me čist navdušile in ta vikend se je spet koleščkalo, saj sem se odločila, da jih še nekaj naredim.
Najprej kolešček za koleščkom, kolešček in dva pekača sta bila polna.

Potem pa najtežji del pri teh ogrlicah, nizanje. Hja, boste rekli, kaj pa je to kaj takega. Pa je. Za eno picajzlasto devico, pri kateri mora biti vse v barvnem zaporedju, so tovrstni pisani izdelki pravi izziv.

Kajti, če želim ogrlico, da je vrstni red "random", kakor bi eni temu rekli, potem je to prava muka in poseben postopek nizanja.
Vse koleščke dam v posodico, premešam in potem jemljem ven koleščke in nizam kakor mi katera barva pride pod prste. In ja, priznam, včasih tudi malo goljufam, ker če izvlečem kakšen kolešček, ki je ravnokar že bil, potem prsti kar nočejo in nočejo z njim na vrvico... pa takrat pač izberem barvno najbolj ustreznega :-)))... in se trudim z nadaljevanjem "random" nizanja.

Na prvo, iz prejšnje objave sem nanizala le nekaj koleščkov. Zanimalo pa me je, kako bi zgledala ogrlica s koleščki skoraj okrog in okrog. Izgleda takole, pa za vratom tudi ne slabo :-))



Ker se je koleščkov kar nekaj nabralo, še ena pisana in ena črno/bela/siva.



Ko je Nina videla včerajšnji pekač koleščkov, mi je rekla, da se mi je odkoleščkalo, pa lahko bi se tako reklo. :-)

10 komentarjev:

Sonja pravi ...

Pa se ti je res čist odkoleščkalo, rezultat je pa super. Kako težko je random zlagat, pa vem :)) Eni se morajo trudit, da je urejeno... drugi pa da je neurejeno :)

Ninsi pravi ...

wouuuu, ja tebi se je res malo skoleščkalo:))))ampak sem vesela, ker drugače jaz ne bi mela tako kul verižice:))))

glede device....hihihihi.... :P

Klavdija pravi ...

Odkoleščkalo se ti je do konca...upam, da še kdaj!
Zanimivo mi je, da skupaj sestavljene osnove, kljub uporabi res živih barv(beri: v njih je veliko rozaste), potem naredijo tko "prelivajoč" efekt! Bo treba enkrat probat :P

Tiara pravi ...

Koleščki so zakon in ogrlice z njimi tudi ;).

Hali pravi ...

Super izgledajo!

Sanza pravi ...

Ja, namen je bil, da se uporabijo žive barve... pa saj rozaste niti ni tko veliko :-)) Sta pa še dve v nizanju, malo manj pisane, pa s čisto nič rozaste :-))

Nelya pravi ...

kako so dobre!

Goga pravi ...

Lepo pride tole tvoje koleščkanje, mogoče se pa kdaj odkoleščka tudi meni in gotovo bo to zato,ker sem koleščkanje videla pri tebi in mi je všeč ;)).

Jana pravi ...

Zelo luštne in barvite ogrlice. Dobra si, da si jih toliko naredila. Jaz imam na srečo takšne koleščke iz lesa - veliko manj dela. :)

Zita pravi ...

Lepo, lepo, se mi je zdelo, da se tukaj skrivaš in da se ti je fimo nalimal na prste.
Ti tudi kar lepo ratuje.
Upam, da tako tudi ostane...;)